Нов Skype 6.0
Skype 6 с подобрена социална интеграция.
Нови версии на Skype за Windows и OS X бяха публикуван в сряда от Microsoft.
За абонатите на услуги като Hotmail, Outlook.com и Windows Live Messenger на Microsoft, новата Skype 6 ще позволи комуникацията с други абонати на тези услуги чрез мигновени съобщения.
За потребителите на Mac, Skype позволява чатене в множество прозорци и поддръжка за Retina дисплей на Apple. Потребителите на Mountain Lion, обаче, ще открият, че profile-picture приложението не работи добре, както го прави във версията за Windows. Последните изображения не може да се видят и ефектите не могат да бъдат приложени към снимките.
Също така за потребителите на Windows, Skype е локализиран за още шест езика: тайландски, хърватски, словенски, сръбски, каталонски, и словашки.Компютърна поддръжка - Skype 6.0


повече по темата

Windows 8
Microsoft Windows 8 Features & Beta Release Details
След успешното стартиране на Windows 7, Microsoft вече е започнала разработките на Windows 8. Тази информация изтече от невнимателен разработчик на Microsoft от профила му в LinkedIn и в момента е отстранен. Работа по развитието на Win 8 е започнало преди приключването на Win 7.Компютърна поддръжка - Windows 8 Beta


повече по темата

18 ПОЛЕЗНИ НЕЩА…
18 ПОЛЕЗНИ НЕЩА ПОД WINDOWS 7, КОИТО WINDOWS VISTA НЕ МОЖЕ:
От Windows 3.1 до Windows Vista, операционната система Windows е направила много гигантски скокове. И макар Vista да получи студен прием от страна на някои потребители, Windows 7 вероятно ще се справи с тези критики.
Всъщност няма много промени в цялостния вид на Windows 7 в сравнение с Windows Vista. Изглежада от Microsoft са обърнали внимание на обратната връзка и са успяли да създадат операционна система, която е не само стабилна, но и много по-способна.

 

И така какво е новото в Windows 7?

Ще разгледаме 18 нови функции в Windows 7, които във Vista липсват.


1. “Разклатете прозорците”
Понякога се случва да имате много отворени прозорци? Искате ли да сведе до минимум всички от тях с изключение на най-важния? В Windows 7, можете да вземете горната част на прозореца и да го разклатете за да “изплаши” всички други отворени прозорци.


2. Jumplists
Jumplists е нова функция, която ви дава възможност да видите списък с наскоро отваряни файлове, като приложение, дори когато заявлението не е отворен, щракнете с десен бутон върху иконата на приложението в лентата на задачите. Това също така дава възможност за бърз достъп до списък с музикални файлове избрани от Вас, без да отваряте вашата Media Player. Jumplists може да се намери в менюто “Старт”.Компютърна поддръжка - новото в Windows 7
TIME-SAVER: The Jumplist for Windows Explorer – pretty useful

Компютърна поддръжка - новото в Windows 7
START HERE: A Jumplist integrated into the Start Menu

 

3. Крачка напред във визуализирането
Във Vista с поставяне на мишката над минимизиран прозорец в лентата на задачите ще предостави преглед на прозорците. В Windows 7 има подобен преглед “popup”, но също така дава възможност да затворите прозореца (в рамките на преглед), заедно с преглед в пълен размер “поглед”. Можете също да натиснете Win + T, за да преминете покрай визуализациите в лентата на задачите.


Компютърна поддръжка - новото в Windows 7

4. Оразмеряване на прозорците
Просто плъзнете прозореца в левия или десния край на работния плот и щракнете за да промените размера на прозореца на половината на екрана. Плъзнете прозорец нагоре за да го максимизирате (увеличите). А също доста добра идея е да използвате клавишни комбинации (Win + съответните клавишите със стрелки). Вече не трябва отчайващо да разполагате курсора на мишката върху ръба на прозореца, за да променяте размера му.


5. XP режим
Този път няма да се ядосвате, както при Vista когато не може да се инсталира софтуер предназначен за XP. За тези приложения, които не работят под Windows 7, можете да изтеглите XP Mode безплатно от уеб сайта на Microsoft и да стартирате XP приложенията в емулирана среда XP в Windows 7.


6. По-лесен и бърз начин за настройване на повече монитори
Налага ли ви се да свързвате компютъра си с различни външни монитори и проектори, особено по време на работа? Опитайте с Win + P, което дублира или разширява дисплея на останалите екрани – отнема само секунда. Win + P ви представя меня с Alt + Tab, което е идеално при работа с много презентации на вашия лаптоп.


1|2|3|Next »

НОВ САЙТ
КОДА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ С НОВ САЙТНа 03.05.2011 стартира обновения сайт на кода Интернешънъл. В него са включени новите абонаментни планове “Релакс”, “Стабилност” и “Сигурност”. Както и “План 19″, който е предназначен за малките фирми с един компютър. 

Също така можете да ни посетите и в страницата ни във Facebook.