Нова публикация
18 ПОЛЕЗНИ НЕЩА ПОД WINDOWS 7, КОИТО WINDOWS VISTA НЕ МОЖЕ (част 3):
От Windows 3.1 до Windows Vista, операционната система Windows е направила много гигантски скокове. И макар Vista да получи студен прием от страна на някои потребители, Windows 7 вероятно ще се справи с тези критики.
Всъщност няма много промени в цялостния вид на Windows 7 в сравнение с Windows Vista. Изглежада от Microsoft са обърнали внимание на обратната връзка и са успяли да създадат операционна система, която е не само стабилна, но и много по-способна.

 

И така какво е новото в Windows 7?

Ще разгледаме 18 нови функции в Windows 7, които във Vista липсват.


13. Музика директно към друг компютър
Ако все пак сте успели да създадете Homegroup, Windows Media Player ви позволява да пуснете музика директно към друг компютър. Така че, вместо да слушате музика чрез вашия лаптоп, можете безжично да пуснете на 7.1 съраунд звук на високоговорителите на вашия компютър в хола си. Супер.


14. Action Center
“Action Center” е новият център за защита за Windows 7, заедно с други известия, като например новини и достъп до разрешаване на проблеми и оползотворяването на “Restore point”. В общи линии това е всичко…


15. Нов Windows Taskbar
Представете си един празен Mac OS X Dock със старт менюто, “notification bar” и бутон “Show Desktop” добавен към него. Плъзнете почти всички приложения към него и свързаните с това заявление ще се появи на прозрачната лента, с възможност за отваряне на файла в Jumplist.


16. Подобрена Touch навигационна система
Windows 7 е много по-добро докосване навигация. По-голямата лентата с квадратни икони го прави много по-лесен за навигиране с пръсти. Леките подобрения като по-голямо “Старт меню”, когато е включен Touchscreen хардуер също е от полза.


17. Native ISO Burner
Има и такива моменти, в които неминуемо трябва да запишете ISO файл (например, когато трябва да копирате изтеглен Windows 7 бета или RC) на DVD. С Windows 7 не е нужно да изтеглите софтуер на трета страна (някои от които са доста объркващи за ползване). Двукратно щракване върху ISO файл ще ви отведе до прозорец, който ви позволява да промените устройството за “печене” на диск. Кликнете върху “Burn”. След известно време диска е готов.


8. Native инструменти за калибриране
Ако свързвате компютъра си към HDTV за получаване на най-високо качество на изображението има основни и лесни за използване инструменти за калибриране вградени в Windows 7.

—————————————————————————————
TechRadar


« Back|1|2|3